12 Şubat 2015 Perşembe

Osmanlı Saray Mutfağı Ruhunu Yaşatan;Matbah Restaurant

Baştan başa tarih kokan bir deneyim, Ottoman Otel'e ait ''Matbah Restaurant '' tarihi yarımada da adeta Osmanlı ruhu ile birleşmiş bir ambiyansa sahip ve adını Osmanlıca ''Mutfak'' anlamına gelen Matbah'tan alıyor.

Tarihin kalbinde, Osmanı Saray Mutfağına ait lezzettler,sunumlar ve servis kalitesi mutfaktan-masalara kadar uzanan bir Osmanlı zerafeti ile tarihe yolculuk yapmayı mümkün kılıyor.Gelin saray mutfağından bizlere miras kalan lezzetleri, saraylara yakışır bir misafirperverlik ile sunan ''Matbah Restaurant'ı birlikte keşfedelim.

İlk olarak mideyi yumuşatıp,hafifletmesi için nar çiçeğinden yapılmış şerbet ikramı başladık oldukça hafif içimlik ve lezzetli olan bu tat midemi fethediyor ve dayanamayıp bir tane daha istiyorum.


Başlangıç olarak hibeş,vartabit,çerkez tavuğu,bagaganuş,vişneli yaprak sarma ve humus servis edildi,yaprak sarmasına en çok yakıştırdığım meyve vişne oldu ekşimtrak tadı ile Osmanlı mutfağının vazgeçilmez ve en çok kullanılan meyvesi de vişnedir.


Ara sıcak olarak önce nasıl yeriz? diye düşündüğümüz daha sonra tabakları silip süpürdüğümüz bir lezzet bizi karşıladı üç adet peynir ve bezelye ile yapılan ''ballı gemici böreği'' yanında bal ile servis edilen bu tat bizleri oldukça şaşırttı osmanlı tatlı-tuzlu tatları ile de oldukça meşhurmuş.Üzerine bal döküp yerseniz tatlı-tuzlu bir arada , dökmezseniz de tuzlu börekten hiçbir farkı yok bu tada özellik katan kesinlikle bal ile birlikte yeniliyor olması olmuş.Yanında servis edilen istiridye mantarı ve çerkez peyniri de oldukça lezzetliydi.

Ana yemek olarak;Kirde kebap türk damak tadına hitap eden bir lezzet ;yufka ekmeği üzerine yoğurt ve dana etinden oluşuyor.




Ana yemek sonrası yine tatlı-tuzlu sentezinden oluşan bir tat daha  bizi karşılıyor  '' pekmezli ayva dolması'' ; Ayva'nın içerisinde zırh ile doğranmış dana ve kuzu kıyması, prinç,kuş üzümü,badem,fıstık bulunuyor.



Tatlı olarak ;Helatiye,gül şerbetinde sakızlı muhallebi parçaları,antep fıstığı,kuru meyveler ve nar buluyor.Oldukça hafif ve lezzetli bir kapanış oldu.

Yemeğin sonunda Osmanlı adeti olan ''diş kirası'' olarak küçük hediyelerimizi aldık.

Farklı lezzetler arayanlar için saray mutfağını yansıtan Osmanlı lezzetleri için ''Matbah Restaurant'' adres bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.



Matbah Restoran,
Caferiye Sokak No 6/1 34122
Sultanahmet, İstanbul, Türkiye
(Ottoman Hotel Imperial içinde) 
T 0090-212-514 61 51
F 0090-212-514 61 52
info@matbahrestaurant.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder