22 Ekim 2015 Perşembe

Food Film Festivali Türkiye

Food Film Festival World ;Türkiye'de TÜRKAV Müzesi'nde düzenledikleri kısa metrajlı filmleri gastronomi meraklıları ile buluşturdu.

Günümüzde yemek yapmanın ve yemek yemenin bir kültüre dönüşmesi, çok sevilen bir hobi halini alması kısa sürede gerçekleşince hayatımızın neredeyse tamamı yemek oldu.

Food Film Festivali günümüzün değişen trendleri olan yeme-içme sektörüne yön vermek amacıyla yapılan bilgilendirici ve eğlenceli konseptiyle bizlere güzel anlar yaşattı.

En iyi Uluslararası kısa yemek filmlerini bir araya getiren festivalde beni etkileyen filmler; Alfabe Çorbası,Tadı Tavuk gibi, Isırganlı Fettucini Alfredo ve festivalin kazanan en iyi türk filmi Şenol Çöm'ün,'' Salyangozun Yolculuğu '' oldu.

   Alfabe Çorbası;Food & ComedyJessica Robinson/ USA-Australia/ 2012/ 16
      Erkeğin kalbine giden yolun, midesinden geçtiğini konu alan çorba ile erkeğin sevgilisinin güç savaşını ele alan eğlenceli bir filmdi. alan bir kara mizah. 
Tadı Tavuk Gibi! Tastes Like Animal
Quico Meirelles/ Brazil/ 2012/ 15
Tavuk fabrikasında, bir tavuğun aklı başına geliyor ve hayat şartlarını, neden yaşadığını, ona neden baktıklarını ve nasıl öleceğini düşünmeye başlıyor.Fabrikalarda tavukları ilaçlı gıdalarla beslediklerini, ışıkları açıp söndürerek yumurtlamasını sağladıklarını ve buradan kaçmak için en sonunda intihar eden tavuğun dramatik hikayesini anlatılıyor.
Isırganlı Fettucini Alfredo
Cook Book
Aube Giroux/ Canada/ 2013/ 3
Sıradan bir yabani otun, bir kaç dakika içerisinde, bir akşam yemeğine dönüşmesinin hikayesi. Bu büyülü dönüşümü anlatan kısa filmde şişe ile hamuru açması en ilginç tarafıydı.
Fettucinin yemeğe hazır hali

15.09.2015

Ve Benimde Favorim Olan Kazanan en iyi Türk food filmi "Salyangozun Yolculuğu" oldu.Tadı tavuk ile bu film arasında gidip geliyordum her ikisi de çok başarılıydı.

Film, en yavaş canlılardan biri olan salyangozun, uzun, çok uzun yolculuğunu ve nasıl dünyadaki en farklı, nadir tatlardan biri olduğunun hikayesini anlatıyor...
Salyangoz yemeği denemek istermiydiniz ? bilmiyorum ama daha önce hiç yemeyen biri bilmeden yediği zaman mantar zannedebilirmiş ağızda çok çiğnenmesi gerektiğini ayrıca vurguladılar.Salyangozun Bolu civarlarında çıkmış olduğunu toplanarak oradan ithal edildiğini öğrendim.

Salyangozun toplanması, işlenmesi, pişirilmesi ile ilgili fotoğraflar aşağıdadır.







Dipnot:Bol sarımsaklı ve tereyağlı yapılan Salyangoz yemeğini İstanbul'da La Maison Restoran'da yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder