19 Nisan 2015 Pazar

Ouzo Roof / Wyndham Grand Hotel Kalamış


Türkiye'deki Wyndham Otellerin en iyisi diyebileceğim bir konuma sahip İstanbul Kalamış Marina'da eşsiz manzaraya hakim Wyndham Grand Kalamış Hotel'in terasında yer alan Ouzo Roof'ta Bimutfak İki Şef organizasyonuyla tadım için blogger arkadaşlarımızla bir araya geldik.

Adını Yunanistan'nın meşhur içkisi olan rakı anlamına gelen Ouzo'dan alan Restaurant konseptine uygun olarak yunanlı şarkıcı Yorgo Kertis ve ekibi ile canlı müzik şöleni sunuyor.

Türk mutfağına önemli katkıları bulunan Restaurant Şefi Mehmet Yalçınkaya ''Yeni Türk Mutfağı'' başlığı altında Türk lezzetlerini modern sunumlarla sentezleyerek tüm Dünya'ya tanıtma amacını güderken;farklı sunumlarla,farklı lezzetleri bir araya getirip, hayal gücüyle tasarladığı lezzet şölenini masalara kadar taşıyor.

Bu muhteşem manzaraya sahip restoranın lezzetlerine gelirsek;

Favori Lezzetlerim ;*Yenilebilir toprak üzerinde tartar sos ile portakal yağı esanslı deniz tarağı,
                                 *Avakado püresi üzerinde jumbo karides,
                                 *Sakızlı kalamar külbastı,zerdaçallı rizotto ile,
                                 *Sinarit balığı anason ile tütsülenmiş,dağ mantarları ile,şiddetle tavsiye ederim.

Favori Sunumlar ;Rakı şişesinde ''fener kavurma'' ve ''çileğin doğuşu.''

Diğer lezzetler kanımca daha da geliştirilip lezzetlendirilebilir.

Kimler gitmeli; Romantik ortam arayanlar,eğlence arayanlar,arkadaş ve iş eğlenceleri,kutlamalar,manzara sevenler.

Rakı şişesinde ''fener kavurma'' en ilgi çekici sunumlardan biriydi.
İlgi çekici sunumlardan bir diğeri de ''çileğin doğuşu '' Şef Mehmet Yalçınkaya'nın hayal gücü ile kek parçaları üzerinde mantar görünümlü çilekler yaratılmış .
Başlangıç tabağımızda çeşit çeşit peynirler,üzüm,çilek,ananas ve kuru meyve ceviz bulunuyor.


Balık köftesi
Yenilebilir toprak üzerinde tartar sos portakal yağı esanslı deniz tarağı,avakado püresi üzerinde jumbo karides,deniz mahsülleri pazı sarması,kabak çiçeği dolması incir mayalı yoğurt üzerinde,trüf esaslı lakerda deniz börülcesi üzerinde.
Sakızlı kalamar külbastı,zerdaçallı rizotto ile.
Sinarit Balığı anason ile tütsülenmiş,dağ mantarları ile sunuluyor.
Gecenin sonunda tatlılarımız ; Ayva terrine pişmaniye gül yaprakları,yeşil elma mus,sütlü karamelli incir dolması,çikolata kapsülünde bal kabağı.

Bu özel geceyi organize eden ''bimutfakikişef'' Özlem Mekik,Ayvaz Akbacak ile Funda Aydeniz ve eşi Hakan Aydeniz'e teşekkürlerimi sunarım.

İletişim Bilgileri;
Kalamış Wyndham Hotel, 
Fenerbahçe Mahallesi, Kalamış Caddesi,
 No 38, Kadıköy, İstanbul
Tel:02164000000
  •                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder