18 Haziran 2014 Çarşamba

İncirli Şaraphane geleneksel Şarap Tadım Günleri

Bu sene 13-14 Haziranda gerçekleşen etkinliğe mekanist'in bizlere sunduğu %20 indirim ile Gezgin ve Gurular olarak birkaç arkadaşımızla haberleşerek katıldık.

Daha önceki yıllarda gidenlerden duyduğum kadarıyla daha farklı ve ihtişamlı olan etkinlik bu defa biraz sönük kaldı.Önceki senelerde şarap atölyeleri kurulmuş ortam canlı hale getirilmiş.

Etkinlikte 7-8 stand açılmıştı aklımda kalanlar, Doluca,Urla,Kavaklıdere,Nif Bağları,KDT,Kastrotirelli,Vino Dessera vs.Gecenin sonunda Vino Dessera şaraplarının sahibi Doğan Dönmez ile muhabbet ettik kendisi çok sıcakkanlı biri uzun bir süre şarap mahzenleri ve şarapların yapılış hikayesini kendisinden dinledik.Vino Dessera şarapları hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanıyor kendi deyimleriyle ''Doğaya gönül verenlerin şarabı '' olarak adlandırıyorlar.Dönmez ailesinin bugün Vino Dessera olarak adlandırdıkları bu şarap Trakya bağlarında üretiliyor ve bizlere ulaşılması sağlanıyor ayrıca bu markaya ait 4 çeşit şarap üretiyorlar butik bir şarap üretimi olarak düşünebilirsiniz.Kurulduğu ilk yıllarda aldığı uluslararası ödüller de dikkat çekici.
Decanter adlı şarapları ''Dünya şarap ödüllerinde 86 puanla tavsiye edilen şarap olurken,Uluslararası Şarap yarışmasında Cabarnet ve Merlot kupasıyla bronz ödüle layık görülmüş.''

Mekan da birde dj masası kurulmuş aparatif yiyecekler hazırlanmıştı.Özellikle somonlu rollara bayıldım.Bunun yanında tavuklu roll,pizza,peynir ve zeytin ezmesi,marmelatlar vardı.

Nasıl şarap içileceğinden,bardağın nasıl tutulması gerektiğine kadar birçok bilgi edindik.

Herşeye rağmen eğlenceliydi İncirli Şaraphane mekanist'in sayesinde artık evimiz gibi en rahat ettğimiz mekanlardan biri oldu mutlaka gidip şaraplarından tadarak mekanın adını aldığı büyük incir ağacının altında oturarak huzuru koklamalısınız.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder