4 Aralık 2014 Perşembe

Yüzyıllık Aşk Sergisi




Hangi aşk yüzyıl sürer?sadece filmlerde olur değil mi? Yüzyıllık Aşk Sergisi'de Türk sinemasında geçen yüzyıl ile seyirciyi buluşturmak için hazırlanmış seyirci ile Türk sineması arasındaki aşkı ifade ediyor.

Modern sanat 10.yılını Türkiye sinemasının 100.yılına ithafen Yüzyıllık Aşk :''Türkiye'de sinema ve seyirci sevgisi''sergisiyle kutluyor.

Yıllardır birçok kişinin burun kıvırdığı,emeklerine saygı duymadan Türk sineması işe yaramaz dediği kişilere sesleniyorum gidin ,görün geçmişle ve günümüzle yüzleşin o beğenmediğiniz Türk sinemasından kimler gelmiş, kimler geçmiş o ruhu hissedin o zaman ancak anlarsınız.

Sergide Filiz Akın,Türkan Şoray,Yılmaz Güney köşesi bulunuyor.En çok dikkatimi çeken, beni etkileyen Yılmaz Güney'in giyilmiş ayakkabılarının bulunduğu,üstünde Yılmaz Güney'in haberlerinin olduğu yıllar öncesine ait gazete küpürleri bulunan hapishane dolabı.

Kurulan bir başka bölümde Türk filmlerinde yer alan bir şarkı seçip olduğunuz plağı takıp izleyebiliyorsunuz.

Eski dergiler 1950'ler 1960'lar , artistlerin günlükleri,el yazmaları,ilk sinema biletleri,sinemanın geçmişten günümüze gelişi resmedilmiş tam bir nostaljik deneyime dönüştürülmüş.

''Sinema mikrobu kapmak '' cümlesi ile sinemanın güzel ve ilgi çekici yanlarını insanlara ulaştırmayı hedeflemişler sergi yeteri kadar büyük olmasa da hep burun kıvrılan Türk sinemasından; kimler gelmiş ,kimler geçmiş,nasıl bir mücadele verilmiş olduğunu oradayken çok daha iyi anlayacaksınız kimi zaman çocukluğuna döndüğünüz olacak geçmişle yüzleşmek için güzel bir seçenek.

4 Ocak'a kadar açık olan sergiyi ziyaret etmenizi öneririm.
Dipnot:İstanbul Modern Sanat Perşembe günleri ücretsiz oraya gitmişken zaman ayırıp diğer sergileri de gezmenizi öneririm.

                                                     Yılmaz Güney Eşyaları

                                                            Türkan Şoray


                                                  Filiz Akın

Eski Dergiler 
                                         Sinema biletleri ve eski sinema görüntüleri


                                            Hülya Koçyiğit'in alışılagelmiş replikleri

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Facebook bloggerlar sayfasında denk geldim keyifle okudum fakat blogda takip butonu yok? Takibe alamadım. Ben de bloguma beklerim. Gelirseniz pek sevinirim :) http://dilekce54.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil