8 Aralık 2014 Pazartesi

Boğaz Manzaralı Bir Kahvaltı İçin;Sardunya Karaköy Yalı Restoran



Boğaza karşı manzaralı bir mekanda kahvaltı yapmak isterseniz ve diğer tüm bilindik mekanlardan sıkılmışsanız Sardunya tam size göre olacaktır.Burası Sardunya şirketler gurubunun bir restoranıdır.

Yine uzun bir zaman gitmek isteyip bir türlü denk getiremediğim mekanlardan biriydi Sardunya ve Zomato sayesinde bir isteğim daha gerçekleşmiş oldu.

İtiraf ediyorum deniz kenarında olan manzaralı mekanlara karşı aşırı zaafım var.Saatlerce oturup sadece çay bile içebilirim o derece yani bu yüzden çok açık olmam gerekirse bu tarz restoranları yorumlarken manzaraya yenik düşmeden objektif olma konusunda kendimle adeta savaş veriyorum.
Sardunya Restoran,Karaköy'de aslında çok bilindik bir lokasyonda belkide hergün önünden geçip görmemişizdir keza benimde öyle oldu Deniz Ticaret Odası'nın iç kısmında bulunan camekan restoran adeta gizli kalmış bir cennet köşesini andıran manzaraya sahip çok yakından geçen gemiler,vapurlar eşiliğinde martılar ve denizden restorana vuran dalgaların sesiyle güzel bir haftasonu geçirmek için ideal.

Mekan oldukça sessiz ve sakindi bunun nedeni; kahvaltıyı menüsüne yeni eklemiş olmaları bana göre de böyle bir manzara için kahvaltı olmazsa olmaz.... Yeni olduğundan kahvaltıda oldukça eksikler gözümüze çarpsa da ilerleyen dönemde yeniliklerle birlikte manzaranın hakkını veren bir kahvaltı sunarak daha başarılı olacaklarını umuyorum.

Eskiden Sardunya Fındıklı olarak kullandıkları isimlerini adres konusunda sıkıntı yaşayınca Sardunya Karaköy Yalı olarak değiştirmişler şikayetleri değerlendiren yeniliklere açık olmaları kendileri ve tanıtımları açısından hoş bir uygulama olmuş.

Tek kişi Kahvaltı fiyatı 38 TL bunu pahalı buldum fakat istenirse iki kişi bu kahvaltıyı paylaşabiliyormuş bu açıdan güzel.

Tek kişilik kahvaltı

Boğaza karşı menemen ve simit
Bal ve Kaymak ayrılmaz ikili
Heidi'nin ekmeği ismini verdikleri ekmek peynirli olan ve diğeri pişi
Mekan sade ve şık döşenmiş hoş görünüyor.


Sisli ve kapalı bir güne denk geldiği için boğazı tam göremedik :(
Mekanın açık alanı

Restorana giriş kısmı.


 Sardunya Restaurant;Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No:22 Salı Pazarı, 34427 Fındıklı,                                                               IstanbulTel: (0212) 249 10 92


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder