4 Mart 2015 Çarşamba

Bin Bir Çeşit Balık Lezzeti İle Ezber Bozan Bir Balıkçı;Bebek Balıkçısı Bulvar 216



Bebek Balıkçı'sını herkes Bebek'te bilir hatta öyle bir popülaritesi vardır ki önüne yanaşan lüks teknelerden inen Türkiye'nin önde gelen şahsiyetlerinin uğrak mekanıdır.
İkinci restoranlarını Pendik Marina'da açtıktan sonra üçüncüsü için de sürekli gelişmekte olan Anadolu yakasının popüler semtlerinden Ataşehir'de bulunan Bulvar 216'yı tercih etmişler.

Ezber bozan dedik çünkü burada görmeye alışık olmadığımız bin bir çeşit balık lezzeti bulunuyor.

Masalarımızda zeytin,zeytinyağı tabakları küçücük ekmekler ile mısır ekmeği bulunuyordu.
Hemen sonrasında Rum,Ermeni mezeleri masalarımıza dizili verdi kaç çeşitti hatırlamıyorum yalnız bunlardan aklımda kalan mezeler,atom,grit ezmesi,köpoğlu,ermeni usulu pilaki,patlıcan ezmesi,ceviche.

Balık'tan herşey yapmışlar evet bildiğiniz bilmediğiniz herşey o kadar ilgi çekici ki benim adıma tam bir keşif oldu.Balık mantısı,balık pazısı ve balık beytisi bunlar restoranın sıradışı lezzetleri arasında yer alırken özellikle paellasını bir numara seçiyoruz  buraya özellikle paella yemek içdin gidilebilir.


Favori Lezzetlerim; Paella,balık köfte (özellikle sosu),levrek beyti.


Yemek servisi öncesi sunulan mısır ekmeği,zeytin ve zeytinyağı.


25 soğuk mezesinin yanında 25 çeşit ara sıcak sunan restoranda bize sunulan mezelerden; ahtapot salatası, levrek marine ve Peru mutfağı’ndan ceviche ,patlıcan ezmesi,köpoğlu,ermeni usulu pilaki,girit ezmesi,atom.


Somon Balığı servisi de göz doldurucuydu.


Levrek ve dülger ile yapılan balık içli köftesi paelladan sonra özellikle en beğendiğim lezzetlerden biri bu oldu sosu gerçekten mükemmeldi.


Ezber bozan lezzetlerden biri de balıktan yapılan pazı sarma 


Balık Mantısı

Bu kadar şey yedikten sonra şefin süprizi ortası mantarlı ''Levrek Beyti '' yanında paella ile birlikte servis edildi.
Sunum ve lezzet oldukça başarılıydı.


En son tatlıları aldık artık her resotanda olan trileçe burada da görüyoruz yalnız işletme sahibi Cem Bey yaklaşık beş yıldır menülerinde trileçe olduğunu söyleyince şaşırdık .Diğer tatlılar ; kabak tatlısı,şekerpare,baklava.

Bizleri davet edip bu güzel lezzetleri sunan Bebek Balıkçısı işletmecisi Cem Karabulut'a ve organizasyonu gerçekleştiren Gezentianne Özlem Demir'e çok çok teşekkür ederim.


Adres Bilgileri:

Barbaros Mah. Mor Zambak Sok. Bulvar 216 AVM  B blok No:9 B/8 Ataşehir-İstanbul

Tel: 0216 6882323

1 yorum:

  1. Çeşit ve sunum görsel olarak tatmin edici lakin ben balıkta biraz daha sadelikten yana olanlardanım. Ayrıca bu mekan için bizzat zaman ayırıp özellikle ara sıcaklarından deneyeceğim.

    YanıtlaSil