21 Mart 2015 Cumartesi

Tarihe yolculuk ; Faik Pasha Hotels & Apartments


İstanbul'un eski semtlerinden biri olan Çukurcuma'da yer alan Faik Pasha Hotels;Cihangir,Taksim,Galata'ya yürüme mesafesinde adeta tarihin kalbinde sayılabilecek merkezi bir konumda yer alıyor.Eski ile yeninin bir araya getirildiği sahibi Meral Hanım tarafından en küçük bir tarihi dokusuna bile zarar vermeden restore edilmiş tarih dolu bir otel.

Otel de bastığınız merdivenler gıcır gıcır ederken,kafanızı yukarı kaldırdığınızda tavanların tahta olduğunu görebilirsiniz bunların yanında bütün dekor vintage (eskiye uygun) olarak döşenmiş yine dekorun tamamı Meral Hanım'in fikirleri ile yurtiçi,yurtdışı seyahatlerinde yaptığı alışverişlere göre şahane bir uyum içerisinde tasarlanmış.

Otel ve apart olmak üzere beş ayrı binada hizmet veren işletmede bir gece geçirmiş olduğumuz ''Executive Suits'' odalar uzun dönemli kalmak isteyenler için de oldukça kullanışlı bir dekora sahip bu oda da hemen hemen bütün odalarda bulunan mutfakları, 1 adet çift kişilik yatak,1 adet tek kişilik oda,1 adet çalışma odası ile duş& banyodan oluşan bu geniş ve konforlu suitte evinizin rahatlığını yaşamak mümkün olacaktır.

Diğer tavsiyem de şu olabilir ; tarih ile iç içe özel bir gece geçirmek için burada konaklayabilir tarih ile bütünleşerek şuana ara verip zamana romantik bir yolculuk yapabilirsiniz.


Konaklamış olduğumuz ''Excutive Suit Room'' oldukça geniş ve konforlu ve iki kişilik büyük bir yatağa sahip.
Executive Suits odalarında bulunan tek yataklı bir başka oda aile konaklamaları için iyi bir alternatif.

    Executive Suits çalışma odası                                         Executive Suit Odası Banyo


Konaklamış olduğum bu oda dışında otelin birkaç mesafe ileride bulunan apartında bulunan odaları gezdik burada en çok hoşuma giden ''Penthouse with Terrace''odası oldu .

45 Apartments adını verdikleri bu apartın giriş kısmı oldukça ihtişamlıydı.


Penthouse suit ; riyalarımızdaki teras ev

Penhouse Suit mutfak


Penthouse Suit Teras
Otelin mutfağı da oldukça şirin içeri girer girmez kendinizi başka bir ülkede kahvaltı yapıyor gibi hissedeceksiniz.
En son olarak otelin içerisinde bulunan küçük hamam.

Bu organizasyonu yapan ve beni otele davet eden Gezmelerdeyim Kenan Yıldırım otel sahibi Meral Hanım,Sinan Bey ve diğer tüm ekip çalışanlarına ilgi alakalasından dolayı teşekkür ederim

Faik Pasha Otel İrtibat Bilgileri : 
Firuzağa Mah.Faik Paşa Cad. No:41 Beyoğlu / İstanbul / Türkiye
E-mail : info@faikpashahotels.com

1 yorum:

  1. Bence mükemmel görsellikte ve muazzan bir yapıya sahip güzel bir konsept otel. Fiyat bilgilerini de paylaşırsanız değerlendirilebilir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil