Urla İskelesi |
İzmir'den araba ile Urla'ya geçtik aşırı sağanak yağışlardan nasibimi fazlasıyla aldım kış güneşi yüzünü hiç göstermezken yağmurlu ve fırtınalı havanında yeri bir başkadır diyerek avundum.
Urla'yı Ege'nin incisi olarak adlandırdım; küçüçük bir sahil kasabası, küçük balıkçı kayıklarının bulunduğu küçük bir liman ve etrafında sıra sıra restoranlar rahat bir yaşam,dokunsan kırılacak sanki Urla öyle narin,öyle sessiz öyle kendi halinde huzurlu bir yaşam sürüyor.
Liman'dan sonraki ilk durağım Denizaltı Cafe oldu,burası denize sıfır oldukça popüler bir restoran havanın yağmurlu olmasından dolayı iç kısım kalabalık olunca telefonda rezervasyon yaparak gitmek gerekiyor burada kahvaltı dışında,sayaslı (üçgen peynirli ) kumru veya geleneksel İzmir sandviçi tercih edebilirsiniz.
Denizaltı Kafe'nin dış ambiyansı adeta fotoğraf çektirmek isteyenler için tasarlanmış hoş ve bakımlı. |
Katmeri ile ünlü olan Urla'da yine katmeriyle ünlü denize sıfır Ünal Kardeşler Restoran'dan peynirli,kıymalı karışık katmer yanında enfes ayran içtim dedikleri kadar varmış ilk kez yediğim katmer oldukça lezzetliydi.Ünal Kardeşler adından da anlaşıldığı gibi bir aile işletmesi yan yana Et-Balık ve Katmerci olmak üzere üç restorana sahipler buraya uğrarsanız mutlaka katmerini denemenizi tavsiye ederim.
Urla Katmeri |
ÇEŞME;
Bu defa güzergahım Çeşme yağmurlu ve aşırı fırtınalı geçen bir gecenin ardından sabah Çeşme'ye doğru yol aldım,burada ilk göze çarpan limanın yanındaki Çeşme Kalesi oluyor daha sonra Liman'da bulunan yazdan kalma kalabalığını özlemiş, sessizliğe bürünmüş ıssız kafeler,restoranlar...
Çeşme Kalesi |
Çeşme Marina |
Çeşme sahil şeridi |
ALAÇATI;
Deniz'den uzak kendi popüleritesini kazanmış ilginç taş evler,tasarım restoranlar ve otellerin bulunduğu yeni ile eskiyi ortak noktada buluşturan Alaçatı.
Alaçatı'ya gelir gelmez tepedeki rüzgar gülleri ve yel değirmeleri dikkatimizi çekiyor şehir adeta rüzgardan besleniyor.
Yel Değirmeni ve karşı tepedeki Rüzgar Gülleri |
Alaçatı'ya ulaşır ulaşmaz ilk olarak Cumartesi günleri kurulan pazarını gezerek başlıyoruz burada Sakız Adası'nda yaşayan Reçelci Niko'nun hazırlamış olduğu reçeller,turşu suları,şifali otlar ilgimi çekiyor.
Recelci Niko'ya özel'' kaküleli portakal turşusu'' |
Alaçatı'nin şirin mi şirin süslü kapıları |
Alaçatı'da bir kış günü yapılabileceklere gelirsek; Alaçatı Orta Kahve'de güzel bir kahvaltı yapıp ardından sakızlı türk kahvesi ile güne merhaba diyebilirsiniz.
Alaçatı'nın en ünlü pastanesi İmren'den sakızlı kurabiye alın.
Ara sokaklara dalın ve Alaçatı'nın süslü,şirin mekanlarını,taş evlerini keşfedin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder